“Bewegen moet vooral een plezier zijn”

Je kan kiezen voor een individuele of groepssessie.
Communicatie Nieuwpoort Je kan kiezen voor een individuele of groepssessie.
Nieuwpoort doet mee aan het Vlaamse project ‘Bewegen op verwijzing’. Twee beweegcoaches zorgen ervoor dat bewegen een plezier wordt.

‘Bewegen op verwijzing’ is een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven met de steun van de Vlaamse overheid. “Zittende inwoners met een verhoogd gezondheidsrisico worden door de huisarts doorverwezen”, schetst schepen Frans Lefevre (CD&V) de werkwijze. “Die coach maakt een beweegplan op maat. Dagelijks naar het werk fietsen of een wekelijks dans- of zwemuurtje kan al een verschil maken. De inwoner krijgt maximum zeven uur individuele begeleiding. Het kost vijf euro voor een kwartier individuele les of één euro in groep. Personen krijgen extra korting als ze recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van de mutualiteit.”

De beweegcoaches zijn Joke Battel en Björn Ringoot. “Bewegen moet vooral plezier zijn en als dat zo is, wordt het al snel een dagelijkse gewoonte”, zegt Joke. “We willen zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen.”

Info: www.bewegenopverwijzing.be. Bij het OCMW van Nieuwpoort is Jolien Depondt het aanspreekpunt. Haar kan je bereiken op 058 22 38 20 of jolien.depondt@nieuwpoort.be.

Al heel wat geïnteresseerden op de eerste bijeenkomst
Communicatie Nieuwpoort Al heel wat geïnteresseerden op de eerste bijeenkomst
De beweegcoaches Björn en Joke
Communicatie Nieuwpoort De beweegcoaches Björn en JokeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.