Sociale huisvestingsmaatschappij ‘De Kleine Landeigendom’ krijgt goede score van Vlaamse overheid

Appartementen  in aanbouw in de P. Cuypersstraat te Nieuwerkerken
RV Appartementen in aanbouw in de P. Cuypersstraat te Nieuwerkerken
Naar aanleiding van een doorlichting van sociale huisvestingsmaatschappij ‘De Kleine Landeigendom’ door de visitatieraad van de sociale huisvestingsmaatschappijen komt de Vlaamse overheid tot conclusie dat  ‘De Kleine Landeigendom’ goed scoort op 9 van de 10 onderzochte doelstellingen inzake de beschikbaarheid en betaalbaarheid van woningen.

Ook op klantgerichtheid scoort men goed. “Wij hebben  belangrijke inspanningen geleverd om onze klantgerichtheid te verbeteren. De maatschappij heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van een nieuwe website, stelde verschillende informatiebrochures samen en organiseert ook kijkdagen bij de lancering van nieuwe projecten” zegt directeur Erik Carlier.

Gezonde maatschappij

“Op het item financiële leefbaarheid wordt zelfs de beoordeling ‘zeer goed’ gegeven. Vlaams Minister van Wonen Liesbeth Homans feliciteert dan ook de leden van de raad van bestuur en de medewerkers van de sociale huisvestingsmaatschappij uitdrukkelijk met dit uitstekend resultaat. Zij wenst te stellen dat er geen verdere maatregelen dienen getroffen te worden naar opvolging van deze prestatiebeoordeling” zegt een fiere voorzitter Willy Cornitensis.  “De ‘Kleine Landeigendom’ is een financieel gezonde maatschappij  met tal van bouwprojecten in uitvoering en in voorbereiding in de regio Zuid- en Midden-Limburg."

Doel voorbijschiet

Het viel de visitatiecommissie wel op dat iets meer dan 60% van de meer dan 1.000 kandidaten geïnteresseerd in een eengezinswoning, alleenstaand is. Daarvan heeft 66% geen kinderen , terwijl de eengezinswoningen die de maatschappij bouwt minstens drie slaapkamers hebben. Bij de kandidaat kopers van eengezinswoningen die niet alleenstaand zijn, heeft iets meer dan 40% geen kinderen en ongeveer 50% één of 2 kinderen. De visitatiecommissie vindt dat het aanbod van de maatschappij hier het doel gedeeltelijk voorbij schiet.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.