Postbode raast met 91 km/uur door bebouwde kom: politierechter geeft ook Bpost veeg uit de pan

Foto ter illustratie.
Joris Vergauwen Foto ter illustratie.
De postbode werd geflitst in Roosdaal.
© Bart Leye De postbode werd geflitst in Roosdaal.
Politierechter Johan Van Laethem had maandag in de rechtbank in Halle niet veel goeds te zeggen over Bpost toen hij een postbode uit Nieuwerkerken voor zich kreeg die in Roosdaal met 91 per uur door de bebouwde kom scheurde.

De postbode werd op 28 juni vorig jaar geflitst in de IJzerenkruisstraat. “Met een echte doodrijsnelheid”, aldus rechter Van Laethem. “En dat bovendien op de eerste dag van de schoolvakantie in een straat met huizen en waar het fietspad bestempeld wordt als een ‘moordstrookje’.

De advocaat van de man vertelde dat zijn cliënt onder enorme tijdsdruk stond en dat hij daarom zo snel reed. De rechter gaf daarop ook Bpost een veeg uit de pan. “De werkgever die grotendeels functioneert met belastinggeld betaalt zelfs de boetes”, aldus Van Laethem. “Dat is dan het perverse beleid van Bpost. Ze zetten de mensen aan om met een zo’n snelheden rond te rijden en de kosten dragen zij dan. Maar zullen ze dat ook doen als het eens echt fout loopt?” De postbode kreeg een boete van 800 euro en een rijverbod van dertig dagen. Hij mag dat rijverbod in het weekend en op feestdagen afleggen zodat hij toch aan de slag kan blijven als postbode.
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lore Kluwer

  De belastingbetaler betaalt dus de boetes?

 • heidi termote

  Werk nu een week bij de Bpost en tijdsdruk is emens! We worden maar bepaalde uren betaald en je krijgt veel te veel werk (overuren worden niet betaald). Ik begrijp die man!!!

 • Alan Janssen

  Dus de baas zegt en wij volgen als kip zonder kop.... je hebt toch ook zoiets als eigen verantwoordelijkheid!!! Niet dat ik boost goed wil praten, maar vind het toch maar zwak excuus

 • Evy Hermans

  Ik begrijp de postbode( werkdruk), maar NIEMAND verplicht ons om 91km te rijden.. daar kies je zelf voor.. en de boete... tja... betalen he!! Als Bpost die ook nog zou betalen schiet er van de winstpremie helemaal niks meer over!!

 • Ann HARINCK

  Ik ben zelf postbode bij bpost en alle boetes die gereden worden, moeten wel door de postbode zelf betaald worden en dus niet door de belastingbetaler, alhoewel ik er ook één ben, maar dus zelf verantwoordelijk voor de snelheidsovertredingen.