Pieter Hollinck (rechtstaand) baat de nieuwe horecazaak uit, Roger Verschaeve (rechts) is eigenaar van het concept.
Volledig scherm
Pieter Hollinck (rechtstaand) baat de nieuwe horecazaak uit, Roger Verschaeve (rechts) is eigenaar van het concept. © Christophe Maertens

Nieuwe Kosmos op Grote Markt opent deuren: “We zetten in op tapas met net dat ietsje meer”

IeperWaar ooit Toerisme Kosmos, het toen enige reisbureau in Ieper te vinden was, opende nu een nieuwe horecazaak onder de naam Kosmos 2.0. “We blijven laat open om mensen de kans te geven rustig iets te drinken voor ze naar huis gaan ”, aldus uitbater Pieter Hollinck.

 1. Driejaarlijks ruitertornooi strijkt komend weekend neer in Aarsele: “De goesting om te rijden voor publiek is groot”
  Aarsele

  Driejaar­lijks ruitertor­nooi strijkt komend weekend neer in Aarsele: “De goesting om te rijden voor publiek is groot”

  Corona blijft het sociale leven beïnvloeden, maar de Poelbergruiters uit Tielt en ponyclub De Leieruiters uit Oeselgem laten zich daardoor niet tegenhouden. Op zaterdag 7 en zondag 8 augustus pakken ze opnieuw uit met hun grote driejaarlijkse pony- en paardentornooi. “Tuurlijk hebben we getwijfeld. Maar als iedereen uitstelt, dan is er helemaal niets meer te doen.”
 2. Nieuwe dekenij GroeneVeerle wilde hele zomer optredens organiseren, maar mag niet. “Ons Knaldrang-aanvraag werd goedgekeurd, maar de vergunningen niet”
  Gent

  Nieuwe dekenij GroeneVeer­le wilde hele zomer optredens organise­ren, maar mag niet. “Ons Knaldrang-aan­vraag werd goedge­keurd, maar de vergunnin­gen niet”

  Met vernieuwde krachten - vijf man sterk - stond de Dekenij GroeneVeerle in mei klaar om een hele zomer lang optredens te organiseren op de Groentemarkt én het Veerleplein. Het knaldrangfonds liet op zich wachten, maar toen dat uiteindelijk werd goedgekeurd, maakten ze een nieuw programma, voor augustus en september. Maar voor augustus krijgen ze nu geen toestemming om iets te organiseren. “Zeer jammer, het was nochtans een oer-Gents programma”, zucht Henk Hellemans.
 1. Twee twintigers gewond bij ongevallen
  Halen

  Twee twintigers gewond bij ongevallen

  Bij verkeersongevallen in Halen zijn afgelopen zondagavond twee twintigers gewond geraakt. Het eerste ongeval vond plaats om 17.30 uur aan de Liebroekstraat. Het ging om een aanrijding tussen een fietser en een lichte vrachtwagen. Het slachtoffer was een 26-jarige man uit Tienen, die lichtgewond raakte. Vervolgens was er ook een ongeval aan de Heesstraat om 19.30 uur. Daarbij kwam een personenwagen in botsing met een fietser. Het 27-jarig slachtoffer is afkomstig uit Leuven en raakte lichtgewond.