Nieuwbouw en nieuwe directeur

De peuters en kleuters van basisschool De Horizon in de Hellestraat zitten in een nieuwbouw, volledig gelijkvloers. Tevens is er een nieuwe directeur. Nora Vynck uit Ronse is nu directeur van een school in het gemeenschapsonderwijs. Haar opvolger is Frederick Berton uit Izegem.

"Ik was zorgcoördinator aan de Europaschool in Bredene", zegt de kersverse directeur. De nieuwbouw was gisteren feestelijk bevlagd. "Momenteel gebruiken we daarin vier klassen", aldus Frederick Berton. "We beschikken daar nu ook over een grote polyvalente zaal die kan worden gebruikt als zowel bewegingslokaal of tijdens de voor- en naschoolse opvang. Er is ook nog een lokaal dat we kunnen gebruiken als medialokaal."

Extra lokalen

"We zijn een groeiende school en zijn blij met deze extra lokalen. De nieuwbouw werd pas recent opgeleverd en alle juffen waren druk in de weer om het allemaal in te richten voor de eerste schooldag."

Het hele project gaat om een investering van 1.240.000 euro, volledig gefinancierd door het Gemeenschapsonderwijs. De officiële opening vindt begin oktober plaats. (DBEW)

Juf Sylviane in haar nieuwe klas.
Eric Flamand Juf Sylviane in haar nieuwe klas.