Vernieuwing containerpark start op 1 augustus

De geplande vernieuwingswerken aan het containerpark Boom-Niel gaan van start op dinsdag 1 augustus. De inwoners van Boom en Niel kunnen vanaf dan met hun gesorteerd afval terecht op de containerparken van onder meer Aartselaar en Rumst.

Het nieuwe containerpark zal niet alleen een stukje groter zijn dan het huidige, het zal ook allerlei moderne snufjes bevatten, zoals een geautomatiseerde toegangscontrole, een weegbrug en een betaalterminal. "Ons nieuwe recyclagepark zal een betalend en een niet-betalend gedeelte hebben", zegt schepen van Milieu Kris Van Hoeck (CD&V).

Weegbrug

"Je afval zal gewogen worden op een weegbrug waar je met je wagen op rijdt. Voor grofvuil en gemengd bouw- en sloopafval betalen Bomenaars vanaf dan 0,20 euro per kilo en voor kalkplaten en celbeton, grond en zuiver steenpuin 0,03 euro per kilo. Elk gezin tot drie personen krijgt jaarlijks 50 kilo gratis voor de betalende fractie, met 10 kilo extra per bijkomend gezinslid."


Tijdens de vernieuwingswerken, die ongeveer zes maanden in beslag zullen nemen, zal het containerpark de deuren sluiten. Inwoners van Boom en Niel kunnen dan met hun gesorteerd afval terecht op een van de negen andere containerparken van Igean in de regio, onder meer Rumst, Aartselaar, Boechout, Hove, Lint, Kontich en Ranst. Binnen deze cluster worden dezelfde tarieven gehanteerd en wordt dezelfde manier van werken toegepast. (BCOR)