Staatssecretaris geeft les in Den Biezerd

Philippe De Backer (Open Vld) onderwijst de jongeren van TA Den Biezerd over privacy en de risico's van sociale media.
Foto Ben Conaerts Philippe De Backer (Open Vld) onderwijst de jongeren van TA Den Biezerd over privacy en de risico's van sociale media.
Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld) stond gisteren als leerkracht voor de klas in TA Den Biezerd. Daar ging hij jongeren leren hoe ze op sociale media hun privacy kunnen bewaken.

Eén keer per maand gaat staatssecretaris Philippe De Backer op schoolbezoek om jongeren te sensibiliseren rond privacy. Gisteren was hij te gast in TA Den Biezerd en sprak hij een vijftig jongens en meisjes toe uit het zesde en zevende jaar BSO en TSO. "In het digitale tijdperk is privacy heel belangrijk", stak De Backer van wal. "Maar voor de meeste jongeren is privacy vaak nog een vaag begrip of een ver-van-mijn-bedshow. Nochtans kan het delen van gegevens via de sociale media enorme gevolgen hebben. Daarom geef ik jongeren de tip na te denken voor ze iets online gooien. Alles wat je post, blijft altijd wel ergens hangen en kan steeds - bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek - tegen jou worden gebruikt." Verder adviseerde de staatssecretaris onder meer in plaats van wachtwoorden wachtzinnen te gebruiken, de webcam van je laptop af te plakken en steeds een vriendenlijst aan te maken, zodat je zelf kiest met wie je informatie deelt. (BCOR)