Sp.a-Groen laat Nielenaren nu al berekenen hoeveel ze extra moeten betalen

Sp.a-Groen laat de Nielenaren met een simpele rekenmodule uitrekenen hoeveel extra ze moeten betalen.
Ben Conaerts Sp.a-Groen laat de Nielenaren met een simpele rekenmodule uitrekenen hoeveel extra ze moeten betalen.
Oppositiepartij Sp.a-Groen heeft in Niel een folder laten bedelen over de gemeentelijke belastingverhoging. Daarin kan iedereen zelf berekenen hoeveel hij met de nieuwe opcentiemen op onroerende voorheffing extra moet betalen.

Zoals bekend heeft het gemeentebestuur beslist de gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing te verhogen van 976 naar 1.550. Oppositiepartij sp.a-Groen, dat eerder al klacht indiende tegen de belastingverhoging, heeft nu een folder bedeeld met een rekenmodule die duidelijk moet maken wat de concrete gevolgen zijn. Met enkele cijfers van je aanslagbiljet inzake onroerende voorheffing kan je in de module precies berekenen hoeveel extra je zal moeten betalen.

“Iedereen die een huis of een appartement bezit, betaalt jaarlijks 60 procent meer”, zegt fractieleider Chris Ceuppens (sp.a-Groen). “We vrezen dat vooral jonge gezinnen, alleenstaanden en senioren hiervan de dupe zullen worden. Maar ook voor gezinnen van tweeverdieners betekent het een flinke hap uit het budget. Op de website van de Vlaamse belastingsdienst kan je vanaf maart, ten laatste april, berekenen hoeveel gemeentebelastingen je zal moeten betalen voor 2020. Maar met onze rekenmodule kan iedereen dat nu al voor zichzelf doen.”