Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten openen 165ste jaarmarkt in Niel

Klaas De Scheirder

De Sint is nog maar net in het land en hij heeft het al meteen heel erg druk. Vrijdag landde zijn gezelschap nog in Wijnegem en zaterdag waren Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten in Niel te gast. Al verschillende decennia is de blijde intrede van de Sint het startschot van de Nielse jaarmarkt. Vroeger werd die nog door de lokale carnavalsvereniging georganiseerd maar de traditie is al enige tijd overgenomen door Turnkring VGL. “De Sint heeft bijna driehonderd pakketten met snoep en speelgoed kunnen uitdelen aan alle lieve kindjes”, klinkt het bij de turnvereniging. “De ronde van Sinterklaas van de kaai doorheen de kermis tot aan de zaal Keizershof is vlekkeloos verlopen. Daar ging het feest nog enkele uren door.” In tegenstelling tot vorig jaar waren de weergoden Sinterklaas vandaag goed gezind. “Deze keer is de mijter van de Sint niet gaan vliegen door de wind”, lachen ze bij de turnkring.

Op zondag 4 november volgt de Sint-Hubertusviering, op maandag 5 november opent de 165ste Jaarmarkt officieel en na een hele week kermis is het zaterdag opnieuw hoogmis met de Soudal Jaarmarktcross. Zondag 11 november vertrekt een rouwhulde om 10 uur aan het gemeentehuis ter ere van honderd jaar Wapenstilstand. De Nielse Jaarmarkt loopt nog tot en met maandag 12 november waar ze wordt afgesloten met een knallend vuurwerk om 20 uur op de Rupeldijk.

Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De ScheirderReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.