Sint-Hubertusschool krijgt provinciale subsidie voor aankoop verkeersparcours

De provincie subsidieert de aankoop van fietsen.
Provincie Antwerpen De provincie subsidieert de aankoop van fietsen.
De provincie Antwerpen heeft in totaal 25.000 euro subsidie veil voor projecten die de verkeersveiligheid verhogen. Het gaat in de Antwerpse Zuidrand om de Sint-Hubertusschool uit Niel, basisschool ’t Laar in Wommelgem en VBS De Klaproos in Zandhoven. Ook de gemeente Schelle ontvangt een subsidie.

“Via het label 10op10 steunen we de aankoop van materialen waarmee kinderen in een beschermde omgeving en op straat kunnen oefenen of initiatieven om de school verkeersveiliger te maken”, zegt gedeputeerde van Mobiliteit Luk Lemmens (N-VA). “Zo bereiden ze zich op jonge leeftijd voor om zich veilig in het verkeer te verplaatsen.”

De Sint-Hubertusschool krijgt een subsidie van 1.801 euro voor de aankoop van een verkeersparcours. Voor basisschool ’t Laar en VBS De Klaproos gaat het om een subsidie van zo’n 2.500 euro voor de aankoop van fietsen en verkeerseducatief materiaal. De gemeente Schelle ontvangt 2.904 euro voor de aankoop van fietsen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.