Rouwregister voor ‘Superdries’

Het rouwregister voor Dries.
Ben Conaerts Het rouwregister voor Dries.
De uitbaters van de taverne aan de gemeentelijke sporthal hebben een rouwregister geopend voor de overleden Dries Meirsman. ‘Superdries’, zoals de jongen in de regio bekendstond, overleed op maandag 22 april na een lange strijd tegen kanker. Hij was pas 17.

“Niel is een klein dorp en iedereen kent iedereen wel een beetje”, zeggen Filip Backeljau en Pascale Verstrepen van de cafetaria aan de sporthal. “Wij hebben Dries leren kennen toen hij zich aansloot bij turnkring VGL Niel. Hij was een spontane, sportieve, altijd goed gezinde jongen. Zelfs ondanks zijn ziekte bleef hij positief in het leven staan. Veel mensen hebben de afgelopen jaren meegeleefd met zijn strijd tegen kanker. Daarom hebben we in samenspraak met de ouders van Dries beslist hier een rouwregister te openen. Iedereen kan hier terecht om even stil te staan bij het overlijden en een boodschap achter te laten.”

De uitvaartplechtigheid van Dries vindt plaats op zaterdag 27 april om 14 uur in het crematorium Pontes in Wilrijk. Er zullen meerdere zalen geopend worden waar de uitvaart via schermen te volgen zal zijn. Nadien zal de urne een speciale plaats krijgen thuis in zijn vertrouwde omgeving. De ouders van Dries roepen intussen op om, in plaats van bloemen en kransen, een gift te doen aan ‘Levensloop Edegem’, een organisatie die zich inzet voor kankerpatiënten. “We willen de moed en de kracht van Dries doorgeven aan andere patiënten”, klinkt het.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.