Pastorijwoning krijgt nieuwe bestemming als horecazaak

Er wordt een nieuwe bewoner of uitbater gezocht voor de oude pastorij in de Dorpsstraat.
Benoit De Freine Er wordt een nieuwe bewoner of uitbater gezocht voor de oude pastorij in de Dorpsstraat.
De leegstaande pastorijwoning in de Dorpsstraat krijgt een nieuwe bestemming als horecazaak. De gemeente is alvast de zoektocht gestart naar geïnteresseerde uitbaters of bewoners. 

De pastorij is al eeuwenlang eigendom van de gemeente en werd jarenlang ter beschikking gesteld van de lokale pastoor. Maar sinds pastoor Walter De Winter eind 2016 verhuisde, staat het gebouw leeg. Het gemeentebestuur wil de pastorij nu een herbestemming geven. “We zijn daarvoor op zoek naar kandidaat-uitbaters of -bewoners”, zegt schepen van Erfgoed Tom Caluwaerts (N-VA). “De woning kan gebruikt worden voor uitbating van horeca, eventueel in combinatie met privaat wonen, cohousing of andere nevenbestemmingen. Onder horeca begrijpen we een restaurant, een brasserie of een lunchzaak, maar evengoed een bed and breakfast of een boetiekhotel. We streven naar een duurzame invulling en willen het gebouw in concessie geven voor een periode van dertig jaar, eventueel verlengbaar met een periode van tien jaar.”

De pastorijwoning is een van de mooiste erfgoedparels van Niel. Het gebouw dateert uit de zeventiende eeuw, maar werd regelmatig opgeknapt. De laatste grote veranderingswerken dateren van 1934, toen de zijgevel langs de Dorpsstraat verbouwd werd tot hoofdingang en de typische gevel in neo-renaissancestijl werd gebouwd. Samen met de fraaie voor- en achtertuin gaat het om een perceel van liefst 2.250 vierkante meter.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via pascale@valuepartners.be of tel. 0476 36 32 00.

Er wordt een nieuwe bewoner of uitbater gezocht voor de oude pastorij in de Dorpsstraat.
Benoit De Freine Er wordt een nieuwe bewoner of uitbater gezocht voor de oude pastorij in de Dorpsstraat.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Goossens Yoko

    Mooie locatie en zo een zaak is altijd welkom.