Ook Boom en Niel tonen EK-matchen op groot scherm

De EK-gekte lijkt stilaan toe te slaan in de Rupelstreek. Nadat eerder al bekend raakte dat Hemiksem zijn EK-dorp krijgt, worden nu ook in Niel en Boom plannen gesmeed om grote schermen op te stellen.


De vzw Kaaimannen, die instaat voor de organisatie van het straattheaterfestival Theater aan Twater, gaat de drie groepswedstrijden van de Rode Duivels uitzenden op de Heideplaats. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een scherm van vijftien vierkante meter. Nadien wordt de rol overgenomen door de uitbaters van de Zomerbar, die er de overige EK-wedstrijden van de Rode Duivels en de andere belangrijke EK-confrontaties gaan uitzenden.


In Niel hebben de horecazaken rond het Kerkplein de handen in elkaar geslagen om een groot scherm van twee op drie meter te plaatsen aan de fontein. Alle EK-wedstrijden van onze nationale ploeg, evenals de halve finale en de finale, zullen er te volgen zijn. Eerder raakte bekend dat ook Hemiksem zijn eigen EK-dorp krijgt: 'Bar Victoire', op de voetbalterreinen van Oxford Hemiksem aan het Rode Kruisplein. De bar opent al een eerste keer op 5 juni, wanneer België een oefenmatch speelt tegen Noorwegen. (BCOR)