Nieuwe fanfare Bloemekee fleurt jaarmarkt op

Fanfare Bloemekee, met Dave Jacobs rechtsonder met de accordeon.
Foto Ben Conaerts Fanfare Bloemekee, met Dave Jacobs rechtsonder met de accordeon.
Niel stond gisteren in het teken van de jaarmarkt. De gloednieuwe fanfare Bloemekee greep de gelegenheid aan om voor het eerst een optocht te houden door het dorp. "We willen Niel doen leven."

Fanfare Bloemekee is het geesteskind van Jelle De Kock en Dave Jacobs, uitbater van café Sportif. Zij richtten vorige zomer de fanfare op en verzamelden een dertig gelijkgestemden. Gisteren, met Niel Jaarmarkt, trokken de 'muzikanten' - slechts enkelen kunnen effectief muziek spelen - voor het eerst door het centrum en ze hielden een kroegentocht langs de cafés. "We zijn al om 10.15 uur vertrokken, na eerst een stevig ontbijt naar binnen te hebben gewerkt", glimlacht Dave, die zelf accordeon speelt. "Rond 18 uur zat onze kroegentocht er weer op, al blijven de échte die-hards nog wel een paar uur langer plakken."


Onderweg brachten de leden een hele reeks meezingers ten gehore, waaronder 'When the saints go marching in' en 'Daar in dat kleine café aan de haven'. Overal waar de fanfare halt hield, kreeg ze een warm onthaal. "Volgend jaar gaan we ook optreden met Palmzondag en op het teerfeest van onze biljartclub." (BCOR)