Nielse pelgrims vertrekken op voetbedevaart naar Scherpenheuvel

Julien Coeck ging vorig jaar nog mee op voetbedevaart, maar moet nu wegens gezondheidsproblemen verstek laten gaan.
Benoit De Freine Julien Coeck ging vorig jaar nog mee op voetbedevaart, maar moet nu wegens gezondheidsproblemen verstek laten gaan.
De Nielse pelgrims vertrekken vandaag weer op voetbedevaart naar Scherpenheuvel. Met ongeveer zestig zijn ze, de moedigen die een tocht van zestig kilometer aanvatten richting het ‘Ons Lieve Vrouwke’ van Scherpenheuvel.

“Zaterdagochtend om 8 uur zullen we daar aankomen na ongeveer 14 uur stappen”, zegt Wim Coeck, voorzitter van het Broederschap van Niel. “Zondagmorgen vertrekken wij terug huiswaarts om 5.30 uur om dan rond 19.15 uur weer de kerk van Niel te bereiken.”

De Broederschap van Niel gaat traditioneel altijd in het pinksterweekend op bedevaart. Door het late tijdstip dit jaar en de examenperiode hebben heel wat jongeren moeten afhaken. Ook Julien Coeck (78), die vorig jaar nog uitgebreid gevierd werd om zijn 70ste deelname, zal er dit jaar niet bij zijn. Hij stapte al mee sinds zijn 6 jaar, maar moet nu wegens gezondheidsproblemen verstek laten gaan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.