Niel in’t Wiel gaat op zoek naar eerste Rupelkampioen

De organisatoren van Niel in't Wiel, met Kurt Onclin als tweede van links.
Benoit De Freine De organisatoren van Niel in't Wiel, met Kurt Onclin als tweede van links.
Niel maakt zich op voor de derde editie van het wielerevenement Niel in’t Wiel. Op zondag 19 mei vormt het dorpscentrum het decor voor in totaal vijf koersen, waaronder een gloednieuw Rupelkampioenschap. Zes wielertoeristenclubs uit de Rupelstreek staan er aan de start.

Na het succes van de vorige twee edities kon een derde Niel in’t Wiel niet uitblijven. Dus staken de organisatoren opnieuw de koppen bij elkaar en werkten ze voor zondag 19 mei een goedgevuld programma uit. De grootste nieuwigheid wordt het Rupelkampioenschap, een koers waarvoor zes wielertoeristenclubs uit de Rupelstreek present tekenen. Zij komen om 14 uur strijden voor de allereerste titel van Rupelkampioen. 

“Het Rupelkampioenschap komt in de plaats van de twee kinderkoersen, die niet het verhoopte succes hadden”, zegt medeorganisator Kurt Onclin. “We vinden het heel tof dat de wielertoeristenclubs uit de regio meteen bereid waren om deel te nemen. Uit Niel hebben we WTC De Pedaal en WTC Niel, uit Schelle WTC Palmans en WTC De Beren, uit Boom WTC Bar Tabac en uit Reet De Reetse Spurters. Elke club mag een ploeg van vijf renners afvaardigen voor een wedstrijd van dertig rondes. De winnaar mag zich Rupelkampioen noemen, maar we gaan ook op zoek naar de Rupelkampioen der clubs. Daarvoor gaan we kijken naar de drie best gerangschikte renners per club.”

Ook Lotte Kopecky tekent zondag present.
Photo News Ook Lotte Kopecky tekent zondag present.

Verder blijven de ingrediënten dezelfde als de voorgaande jaren. De Allez Roger Retrokoers, in het teken van Olympisch kampioen Roger Ilegems, en de dernywedstrijd GP Lotte Kopecky, genoemd naar de Nielse ex-wereldkampioene ploegkoers, zijn de grote publiekstrekkers. Voor die laatste kunnen de organisatoren overigens uitpakken met een knappe deelnemerslijst. Onder meer Belgisch kampioene Annelies Dom, Belgisch beloftenkampioene Nathalie Bex, Shari Bossuyt, Britt Knaven, Gaia Tortelina én Lotte Kopecky zelf zullen er aan de start staan. Een dernykoers met burgemeester Tom De Vries (Open Vld), mandatarissen en sponsors, trapt om 13.30 uur het evenement af.

Het parcours van Niel in’t Wiel strekt zich uit over de Ridder Berthoutlaan, met de start ter hoogte van ingang gemeentelijke basisschool, de Dorpsstraat, Heideplaats, Rupelstraat en Schuttershofstraat om terug in de Ridder Berthoutlaan aan te komen. Voor kinderen wordt een paardenmolen voorzien, terwijl de dj’s van Radio Rupel zorgen voor de muzikale omkadering. De toegang is gratis. Alle info is te vinden op de website www.niel.be/niel-int-wiel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.