Natuurhuis De Paardenstal is klaar voor zomerperiode

Een afvaardiging van de gemeente en Natuurpunt bij het Natuurhuis De Paardenstal.
Foto De Freine Een afvaardiging van de gemeente en Natuurpunt bij het Natuurhuis De Paardenstal.
Het Natuurhuis De Paardenstal gaat op zondag 28 april van start met zijn zomerperiode. Dat betekent dat het Natuurhuis tot het laatste weekend van september elke zaterdag en zondag open zal zijn, telkens van 14 tot 18 uur. De voorbije weken waren de vrijwilligers van Natuurpunt dan ook druk in de weer met de nodige opknapwerken.

“We hebben onder meer geprobeerd het Natuurhuis wat beter toegankelijk te maken”, zegt Erik De Keersmaecker van Natuurpunt Rupelstreek. “Zo werd er gewerkt aan de aanleg van een pad in straatbakstenen tussen het terras en het achterweggetje. Op die manier kunnen bezoekers zonder natte voeten het Natuurhuis bereiken en is het gebouw beter toegankelijk voor rolstoelgebruikers.”

Voor de aanleg van het pad kon Natuurpunt rekenen op de steun van verschillende partners. “De straatbakstenen werden ter beschikking gesteld door Steenfabriek Wienerberger en de onkosten werden gefinancierd door het Rumstse bedrijf Cummins. De gemeente Niel stelde dan weer een container ter beschikking om het uitgegraven materiaal af te voeren.”

Avonturenparcours

Verder werd er een avonturenparcours aangelegd met grote boomschrijven en een zware stam, op maat van de jongste bezoekers. In het gebouw zelf werd een opkuis gehouden en een grote landschapsfoto van het natuurgebied Walenhoek gehangen. Bezoekers kunnen daarmee meteen kennismaken met de natuurpracht van het gebied.

Op zondag 28 april is er om 14 uur een openingsmoment van het Natuurhuis De Paardenstal. Om 15 uur start een erfgoed- en natuurwandeling door Hellegat, Noeveren en Walenhoek. Tussen 14 en 18 uur worden er aan het Natuurhuis doorlopend heerlijke pannenkoeken gebakken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.