Na 'Het Nutteloze Boek', nu de 'nutteloze signeersessie'

David Demaerschalk hield de voorbije weken een aantal 'nutteloze signeersessies' op openbare plaatsen, onder meerlangs het jaagpad aan de Rupel.
Ben Conaerts David Demaerschalk hield de voorbije weken een aantal 'nutteloze signeersessies' op openbare plaatsen, onder meerlangs het jaagpad aan de Rupel.
David Demaerschalk, auteur van 'Het Nutteloze Boek', maakt deze zaterdag zijn opwachting op de Boekenbeurs. Om op te vallen tussen het verzamelde schrijversgild, wil hij uitpakken met een 'nutteloze signeersessie'.

"De voorbije weken heb ik al op een aantal willekeurige openbare locaties plaatsgenomen met mijn signeertafeltje", vertelt Demaerschalk. "Mijn plan is om zo'n 'nutteloze signeersessie' deze zaterdag op de Boekenbeurs nog eens over te doen. Om 10 uur ga ik buiten aan de ingang van Antwerp Expo zitten met mijn tafeltje en een aantal exemplaren van mijn boek. Uitgeverij Lannoo, die 'Het Nutteloze Boek' heeft uitgegeven, is op de hoogte van mijn 'guerrilla-actie'. Ik ga er blijven zitten zolang het weer het toelaat en de security me niet wegjaagt (lacht)."


In de namiddag wordt de schrijver binnen in Antwerp Expo verwacht. Hij houdt er twee signeersessies - 14 tot 15 uur en van 16 tot 17 uur - én een 'nutteloze lezing'. "Het wordt een interactieve bijeenkomst met allerlei raadsels, weetjes en quizvragen die niet in mijn boek staan. Bezoekers die langs mijn signeertafeltje passeren, krijgen een 'nutteloos cadeau'. Zo heb ik een 'nutteloos gezelschapsspel' en een 'nutteloze kortingsbon' laten maken. Alles om een beetje op te vallen tussen de stapels kookboeken. " (BCOR)