Kurt Cassauwers stelt nieuw stripalbum voor

De Nielse tekenaar Kurt Cassauwers heeft een nieuw stripverhaal klaar: 'De eer van een heer'.
Foto De Freine De Nielse tekenaar Kurt Cassauwers heeft een nieuw stripverhaal klaar: 'De eer van een heer'.
Tekenaar Kurt Cassauwers (47) heeft een nieuw stripalbum klaar: 'De eer van een heer', het derde en laatste deel uit de historische stripreeks 'De ever en de roos'.

'De ever en de roos' speelt zich af in de middeleeuwen en vertelt het verhaal van een 'vrouwe' die de scepter zwaait over het fictieve dorpje Coliny en haar eigenzinnige tienerdochter Alienor. De scenario's worden geschreven door Ross Cappaert, de tekeningen zijn van de hand van Kurt Cassauwers. "In de reeks volgen we de dagdagelijkse belevingen in het middeleeuwse dorpje", vertelt Kurt. "Verhalen over ridders die mekaar te lijf gaan, zijn er genoeg. De werkelijkheid is dat de meeste mensen uit die tijd wel andere dingen aan hun hoofd hadden, zoals het handhaven van recht en orde en de opvoeding van hun kinderen. In dit derde en laatste deel van de reeks krijgt de 'vrouwe' bezoek van haar zus en dat veroorzaakt heel wat strubbelingen. Tezelfdertijd worden de inwoners van Coliny bedreigd door een aanval van buitenaf."


Met het verschijnen van dit derde deel, is de verhaallijn van 'De eer van een heer' volledig afgerond. "Ross en ik zijn intussen al aan andere projecten bezig, maar dan wel ieder apart", zegt de Nielenaar. "Maar daar is geen haast bij. Eerst willen we kijken of dit stripalbum in de smaak valt."

Signeersessie

Op maandag 10 juli houdt Kurt een signeersessie van 18 tot 20 uur in het gemeentehuis van Niel. Daar kan je momenteel ook een tentoonstelling gaan bekijken rond Kurts tekenwerk. 'De eer van een heer' kost 9,95 euro en is te verkrijgen bij verschillende stripspeciaalzaken en bij Standaard Boekhandel. (BCOR)