Kunstacademie viert jubileum met expo

Leentje Van Dooren en Diego Joosten bij de expositie.
Foto Benoit De Freine Leentje Van Dooren en Diego Joosten bij de expositie.

De Kunstacademie Niel (KAN) bestaat 25 jaar en viert dat dit weekend met een tentoonstelling. Het is meteen het startsein van een uitgebreid jaarmarktprogramma, met ook nog onder meer de kermis, de Sinterklaasstoet en de Jaarmarktcross.


Het ontstaan van de Kunstacademie Niel gaat terug tot september 1992. Toen richtte het toenmalige gemeentebestuur de KAN op als opvolger van de Gemeentelijke Teken- en Schilderschool. "De voorbije 25 jaar was de KAN een succesverhaal. Meer dan 2.500 leerlingen hebben bij ons leren tekenen, schilderen, fotograferen, beeldhouwen, boetseren of kappen", zegt KAN-voorzitster Leentje Van Dooren. "We zijn blij dat de cultuurraad onze klassen nu de kans geeft om een aantal van hun werken te tonen op de jaarmarkttentoonstelling."


Die expo vindt plaats in de kleuterschool in de Ridder Berthoutlaan en is open van 13 tot 17 uur op zaterdag en zondag en van 10 tot 17 uur op maandag. De expo maakt deel uit van een rijk jaarmarktprogramma dat zich over 10 dagen uitstrekt.