Gemeentebestuur huldigt duivenliefhebbers en toppenbiljarters

Het gemeentebestuur huldigt de Nielse Duivenliefhebbersvereniging en de Nielse Federatie Toppenbiljart.
RV Het gemeentebestuur huldigt de Nielse Duivenliefhebbersvereniging en de Nielse Federatie Toppenbiljart.

De gemeente heeft twee Nielse verenigingen ontvangen op het gemeentehuis: de Nielse Duivenliefhebbersvereniging en de Nielse Federatie Toppenbiljart.

De Nielse Duivenliefhebbersvereniging werd gesticht in 1919 en viert dit jaar dus haar 100ste verjaardag. De vereniging telt momenteel een veertigtal leden. “We zijn een uitstervend ras, maar we blijven halsstarrig voortdoen”, zegt voorzitter Eduard Boen.

De Nielse Federatie Toppenbiljart is opgestart in 1953 en is een op en top Niels product. Maar intussen zijn ook biljartclubs uit andere gemeenten toegetreden. Ieder jaar mag het gemeentebestuur de kampioenenploegen huldigen en de beste speler van het seizoen mee in de bloemetjes zetten.

“We brengen hulde aan twee verenigingen die elk op hun manier een stempel drukken op het sportieve en sociale leven in onze gemeente”, zegt burgemeester Tom De Vries (Open Vld). “Vanaf dit jaar proberen we deze ontvangsten te clusteren, zodat er meer contact komt tussen onze verenigingen onderling.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.