Gemeente wil 'hartveilig' worden

De gemeente Niel wil het label 'Hartveilige gemeente' binnenhalen. Daarom gaat ze in samenwerking met de Rode Kruis-afdeling Niel-Schelle een opleiding rond reanimatie en AED-gebruik aanbieden.


Het gemeentepersoneel heeft de opleiding al achter de rug, binnenkort wordt gestart met een opleiding voor het grote publiek. "Om een hartveilige gemeente te worden, moeten we voldoen aan twee criteria", zegt burgemeester Tom De Vries (Open Vld). "Enerzijds moeten we minstens één automatische externe defibrilator (AED) op ons grondgebied hebben die publiek toegankelijk is. Anderzijds moeten we het engagement aangaan om de bevolking te sensibileren met opleidingen. Aan de eerste voorwaarde voldoen we reeds, met onze AED's in de sporthal en in de Emile Vanderveldelaan en een derde die te verkrijgen is via de uitleendienst van onze dienst Vrije Tijd. Aan de tweede voorwaarde gaan we nu volop werken."


Nielenaren kunnen opleidingen in reanimatie en AED-gebruik volgen op 8, 13 en 15 juni, telkens van 19 tot 22 uur in het atrium van het gemeentehuis. Inschrijven kan via de website www.niel.be. (BCOR)