Gemeente is klaar voor Niel Plage: meer dan tien dagen strandactiviteiten

Van links naar rechts: burgemeester Tom De Vries (Open Vld), sportambtenaar Guy De Wachter, Jordy Kennes van de dienst Vrije Tijd en coördinator Francky Leemans.
Laenen Van links naar rechts: burgemeester Tom De Vries (Open Vld), sportambtenaar Guy De Wachter, Jordy Kennes van de dienst Vrije Tijd en coördinator Francky Leemans.
Niel maakt zich weer op voor het jaarlijkse strandfestival Niel Plage. Van zaterdag 3 tot en met woensdag 14 augustus wordt de Heideplaats omgetoverd tot een groot strand met een zomerbar. Woensdagmiddag werden alvast de eerste ladingen zand aangeleverd.

Niel Plage is elke zomer dé grote publiekstrekker in de gemeente. De voorbije jaren lokte het tijdelijke strand – opgebouwd met ongeveer 1.500 ton zand van de Nielse betonfirma Coeck – op de Heideplaats telkens duizenden bezoekers. De organisatoren van de gemeente hopen dat succes deze editie nog eens over te doen. Daarvoor hebben ze opnieuw een indrukwekkend activiteitenprogramma in elkaar gestoken.

Q-Party

“De grootste publiekstrekker wordt wellicht opnieuw de Q-Party van Qmusic op woensdag 14 augustus”, zegt coördinator Francky Leemans. “Qmusic was vorig jaar voor het eerst te gast op ons strandfestival en dat werd meteen een gigantisch succes met liefst 4.500 bezoekers. Het zou mooi zijn als we dat kunnen overtreffen. Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe en Bart-Jan Depraete zullen die avond voor de platen komen zorgen. De toegang is gratis.”

De aanleg van Niel Plage.
Laenen De aanleg van Niel Plage.

Een ander hoogtepunt wordt de ATV-vertelling op maandag 12 augustus met stand-up comedian Bert Kruismans. Ook de vaste klassiekers van Niel Plage, zoals het beachvolleybaltornooi, het petanquetornooi en de zandkastelenbouw voor kinderen, komen terug in het programma. Op zaterdag 3 augustus wordt afgetrapt met het jaarlijkse beachsoccertornooi. Op het strand is plaats genoeg voor drie voetbalvelden.

Broodzakken

Een van de nieuwigheden is dat de Zomerbar van Niel Plage deze editie zal worden uitgebaat door de Nielse brouwerij De Klem. “We geven iedereen de kans om de Zomerbar uit te baten”, aldus Leemans. “Maar het project van De Klem sprong er voor ons deze keer tussenuit. Je zal in de Zomerbar niet alleen kunnen genieten van het gebruikelijke aanbod van frisdranken, maar ook een aantal streekbieren kunnen proeven.”

Daarnaast werd op promotioneel vlak nog een tandje bijgestoken. “We hebben 12.000 broodzakken met daarop het ‘Niel Plage’-programma laten afleveren bij de bakkers uit de Rupelstreek en Klein-Brabant. We hopen dat we daarmee nog meer bezoekers kunnen trekken. Maar het weer is en blijft de belangrijkste factor. Voor het komende weekend ziet het er alvast heel goed uit. Als dat zich zo doorzet, wordt het vast en zeker een prachtige editie.”

Het volledige programma van Niel Plage is te bekijken op de website www.rupelbeach.be.

De aanleg van Niel Plage.
Laenen De aanleg van Niel Plage.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.