Café Sportif viert 80ste verjaardag met strandfestival

Dave Jacobs bij de 45 ton zand die nodig zijn voor het strand.
Benoit De Freine Dave Jacobs bij de 45 ton zand die nodig zijn voor het strand.
Café Sportif pakt dit weekend uit met een heus strandfestival: ‘Ibizerd Beach’. Caféuitbater Dave Jacobs heeft daarvoor vlak voor zijn café een heus strand van zo’n 500 vierkante meter laten aanleggen.

“Café Sportifke bestaat dit jaar 80 jaar”, zegt Dave. “Daarom wou ik eens iets speciaals doen en een strandfestival organiseren. Het heeft de naam ‘Ibizerd Beach’ gekregen, een verwijzing naar het eiland Ibiza en de Biezerdwijk waar we ons hier bevinden. Het is een eenmalig evenement, speciaal voor onze 80ste verjaardag. Omdat je geen strandfestival kan hebben zonder strand, heb ik van betonfabriek Coeck 45 ton zand ter beschikking gekregen. Daarmee kunnen we een strand van zo’n 500 vierkante meter vormen.”

Twee dagen lang, zaterdag 8 en zondag 9 juni, vormt het strand het decor voor heel wat animo. Op zaterdag komt vanaf 14 uur een aantal dj’s voor de nodige houseplaten zorgen. “Dat wordt een beetje ons Tomorrowland”, glimlacht Dave. “Op zondag bieden we vanaf 15 uur een podium aan enkele dj’s uit Niel die meer commerciële muziek zullen draaien. Om 14 uur is er hier ook een kinderdisco. Nog een leuk extraatje is onze mechanische surfplank. De bedoeling is om zo lang mogelijk op de plank te blijven staan. Wie daar het beste in slaagt, wint een prijs.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • David waaromda

    En als ze nu niet (zoals elk evenement) zeggen dat ze zouden stoppen met muziek om 0:00 uur. En door blijven gaan tot 1u zou ik het nog leuk vinden. Tis zondag en tis 0:42 en ze zijn NET gestopt met de muziek. Een kwartier er over cva nog; maar dis is bekan een uur langer. Er zijn kinderen die moeten slapen he mensen. Als ge langer wilt feesten doet dat op een vrijdag avond of een zaterdag. Ni een zondag. Das gewoon geen respect voor al de buren hebben.