Bib biedt infopakket aan over dementie

Afgevaardigden van de gemeente en van de bibliotheek bij de voorstelling van het dementierugzakje.
Foto De Freine Afgevaardigden van de gemeente en van de bibliotheek bij de voorstelling van het dementierugzakje.

De bibliotheek en het woonzorgcentrum Maria Boodschap hebben het 'dementierugzakje' gelanceerd. Dat bevat een informatiepakket over dementie dat geschikt is voor volwassenen en voor kinderen.


In het zakje vind je verscheidene brochures, het luisterboek 'Annie' van Kees Van Kooten, een stripverhaal, zes boeken en twee dvd's, onder meer van 'The Iron Lady'. Die film vertelt het verhaal van de voormalige Brits premier Margaret Thatcher, die tijdens haar laatste levensjaren zelf door dementie werd getroffen. "Alsmaar meer mensen krijgen met dementie te maken", zegt OCMW-voorzitter Walter Troch (Open Vld). "Voor de familieleden is het niet gemakkelijk om daarmee om te gaan. Met het dementierugzakje hopen we het publiek een beter inzicht te geven in de ziekte en hoe dementie ontstaat en evolueert."


Er zijn drie dementierugzakjes beschikbaar. Een ervan kan ontleend worden in het woonzorgcentrum Maria Boodschap, bijvoorbeeld door de familieleden van de residenten. De twee anderen kan je ontlenen in de gemeentelijke bibliotheek voor een termijn van zes weken. (BCOR)