Wooncomplex krijgt naam van gezusters Loveling

Residentie De Loveling komt op de hoek van Vaart Rechts en Lange Munt.
Repro GRG Residentie De Loveling komt op de hoek van Vaart Rechts en Lange Munt.
Op de plaats waar ooit de gezusters Loveling hebben gewoond in Nevele, komt een wooncomplex dat de naam van de schrijfsters krijgt. Volgende maand worden de huidige gebouwen op de hoek van Vaart Rechts en Lange Munt gesloopt.

"De afbraakwerken starten eind september", zegt Annelien Vanderhaeghen van bouwbedrijf Monument Real Estate. "Het nieuwe complex met 25 residentiële nieuwbouwappartementen zou tegen de zomer van 2017 af moeten zijn."


Het flatgebouw komt op de plaats waar ooit de gezusters Loveling woonden. Rosalie (1834-1875) en Virginie (1836-1923) waren bekende schrijfsters en nichtjes van de nog bekendere Cyriel Buysse. Het complex krijgt niet toevallig de naam 'residentie De Loveling'. Het zal bestaan uit 25 appartementen, verdeeld over vier verdiepingen. De ontwikkelaars maken zich sterk dat de residentie een voorbeeldproject is. "Er komt een ondergrondse private berging zodat er meer opslagruimte is", zegt Vanderhaeghen. "Het oude type vuilnisberging met alle geurtjes van dien behoort tot het verleden. We kiezen voor centrale, ondergrondse afvalcontainers waar alle bewoners gebruik van kunnen maken."


Om de buurt te laten kennismaken met het toekomstige bouwproject organiseren de projectontwikkelaars op vrijdag 4 september een infonamiddag. Bewoners van de Lange Munt en Vaart Rechts krijgen er vanaf 16 uur meer uitleg over het project. Op 5 en 6 september wordt de verkoop officieel gelanceerd, al is een vijfde van de flats al verkocht. (GRG)