Politie Lowazone houdt verkeersveilige dag

In Lovendegem en Zomergem stond de flitsbak achteraan de anonieme wagen opgesteld.
Foto JEW In Lovendegem en Zomergem stond de flitsbak achteraan de anonieme wagen opgesteld.

Ook in het Meetjesland flitsten de verschillende politiekorpsen gisteren duchtig mee tijdens de Verkeersveilige Dag. Opvallend was dat de flitsbak in de anonieme wagen van de politie Lowazone (Lovendegem, Waarschoot, Zomergem en Nevele) niet vooraan maar achteraan de wagen zat. Op die manier waren laagvliegers met een ultiem remmanoeuvre eraan voor de moeite.


In Maldegem kon de politie een Italiaanse sportwagen flitsen die maar liefst 65 kilometer per uur te snel reed langs de Francis de Meeuslaan. De maximumsnelheid bedraagt er nochtans slechts 70 km/uur. De politie kon de sportwagen onderscheppen en de bestuurder mocht zijn rijbewijs voor 15 dagen afgeven. Nog zes anderen van de in totaal 188 gecontroleerde bestuurders duwden het gaspedaal te hard in, wat samen 370 euro aan boetes opleverde. De politie kon daarnaast ook een geseinde wagen uit het verkeer halen waarbij de bestuurder nog 105 euro aan achterstallige boetes moest betalen.


Voorts controleerde de politie Meetjesland-Centrum gisteren onder meer aan de Ovonde in Eeklo en in de Moerstraat in Bentille. Telkens kregen de inspecteurs daarbij de steun van de Vlaamse Belastingsdienst.


In de Lowazone controleerde de politie onder meer op de N9 in Zomergem aan discotheek Kokorico en aan de Koning Leopoldstraat in Lovendegem. De resultaten van die controleacties waren bij het ter perse gaan nog niet beschikbaar. (JEW)