Onder De Toren wordt Schijn na moeilijke start

Thalia Ruttens en Brian Vermeersch.
Bart Albrecht. Thalia Ruttens en Brian Vermeersch.
Het restaurant Onder De Toren in Hansbeke heet voortaan Schijn. De jonge chef Brian Vermeersch en zijn vriendin Thalia namen het restaurant in april over, maar dit liep niet van een leien dakje. “We hebben een valse start gekend en zijn door een moeilijke periode gegaan, maar nu is het onze tijd om te schijnen”, zegt Brian.

In april kondigde de 21-jarige Gentenaar Brian Vermeersch – in 2016 beste hotelschoolstudent van Gent en derde plaats in de Junior Cooking Cup van JRE - met veel bombarie de overname van het bekende restaurant Onder De Toren in Hansbekedorp aan. Hij liet zich toen ontvallen dat hij een ster ambieert én dat hij nog 40.000 euro nodig had om de overname rond te krijgen.

“Dat is niet bij iedereen in goede aarde gevallen”, zegt Brian. “Als je de lat zo hoog legt, zijn er altijd mensen die je proberen te kraken. Sommige commentaren en reviews op Tripadvisor waren ronduit slecht. We hebben een moeilijke periode meegemaakt, een valse start zeg maar. Thalia en ik hebben twee weken vakantie genomen om alles even op een rijtje te zetten en we hebben beslist om ons niet te laten ontmoedigen. We gaan ons herpakken en we beginnen alvast met een nieuwe naam.”

Vergelijken met vroeger

“Onder de drie vorige eigenaars is de naam Onder De Toren altijd blijven plakken”, aldus Brian. “Maar dat zorgt ervoor dat mensen altijd zullen vergelijken met vroeger. De naam wordt automatisch gelinkt aan een bepaalde persoon en zo kunnen wij als nieuwe uitbaters nooit volledig aan de verwachtingen voldoen. Met de nieuwe naam Schijn willen we een statement maken. Schijn is een jong ,fris en degelijk Vlaams woord. Het verwijst ook naar de locatie. Het restaurant bevindt zich niet letterlijk onder de kerktoren, maar er recht tegenover. De naam 'Onder De Toren' is dus maar schijn. Maar voor ons betekent het ook dat het onze tijd is om te schijnen.”

“We willen onze niveau omhoog krikken en we gaan voor een nog fijnere keuken. De gasten worden vanaf nu verwelkomd in onze loungeruimte. Daar kan je op het gemak genieten van een aperitief en hapjes, zonder dat je onmiddellijk aan tafel moet gaan zitten. In die ruimte kan je indien gewenst ook na het eten terecht voor de koffie. Er komt ook een aparte vergaderruimte en we knappen onze tuin op en daar gaan we zelf onze groenten kweken en kippen houden voor verse eitjes. We zijn ondertussen ook opgenomen in de Culibelgids. We hebben een dipje gekend, maar nu staan we er terug, sterker dan ooit”, besluit Brian.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.