Machtsoverdracht na 90 jaar Huis Dhaenens

Broer en zus Ronny en Nadine Dhaenens kwamen gisteren klinken met hun opvolgers Kim en haar zoon Dylano.
Foto Joeri Seymortier Broer en zus Ronny en Nadine Dhaenens kwamen gisteren klinken met hun opvolgers Kim en haar zoon Dylano.
Café Huis Dhaenens in het dorp van Hansbeke is gisteren weer opengegaan. Voor het eerst in negentig jaar zonder een Dhaenens achter de toog.

Kim Uijtten-Boogaert (40) en haar zoon Dylano Henze (22) hebben de zaak overgenomen. Maar de vroegere bazen Nadine en Ronny Dhaenens waren gisteren wel de eerste om de nieuwe uitbaters succes te wensen en een glas te komen drinken. Het café Huis Dhaenens heeft dan ook een geschiedenis van maar liefst negentig jaar. Gisteren was het na een jaar sluiting meteen weer full house. "Natuurlijk is het met een dubbel gevoel dat we hier zitten", zeggen broer en zus Ronny en Nadine Dhaenens.

Vleesautomaat

"We zijn heel fier dat het café verder gezet wordt en dat ook de naam blijft bestaan. Maar als je hier nu aan de andere kant van de toog zit, speelt de film van je leven natuurlijk af. We hebben Kim en Dylano een speciaal cadeau gegeven: vier kaders vol oude foto's van de negentig jaar geschiedenis van Huis Dhaenens. De kaders hebben een speciaal plekje aan de muur gekregen."


Vanaf 1 april komt naast het café ook een vleesautomaat, zodat het net als vroeger weer café en beenhouwerij combineert. (JSA)