Leerkrachten 't Wilgennest krijgen knipbeurt en manicure van ouders

De leerkrachten tonen hun nieuwe kapsels en gelakte nagels.
Anthony Statius De leerkrachten tonen hun nieuwe kapsels en gelakte nagels.
Welkom in kapsalon 't Wilgennest. Directeur Philippe Soens weet hoe hij zijn leerkrachten in de watten moet leggen. Op donderdag 4 oktober kregen zij allemaal een gratis knipbeurt en manicure van acht ouders. "Met veel plezier gedaan, want zij zorgen het hele jaar voor onze kinderen", zegt mama en schoonheidsspecialiste Annelies Carrette. 

De leerkrachten van 't Wilgennest in Landegem werden donderdagochtend al om 7 uur op school verwacht. De reden van dit vroege uur? Een gratis ontbijt, knipbeurt en manicure. De leerkrachten waren allemaal in de wolken. "Wat een leuke verrassing", zegt juf Karien, die bijna 28 jaar lesgeeft op de gemeenteschool. "Onze directeur scoort al voor een tweede keer dit jaar, want in het begin van het schooljaar kregen we allemaal een goodiebag", aldus juf Karien. "Ik dacht dat het een gewoon ontbijt ging zijn, maar dit hadden we niet zien aankomen", zegt juf Aurelien.

"Net zoals alle andere scholen vieren we op vrijdag 5 oktober de Dag van de leerkracht", zegt Philippe Soens. "Maar aangezien er op die dag op onze school pedagogische conferentie is, wou ik dat de dag ervoor op passende en originele manier vieren. Het viel mij op dat er onder onze ouders heel wat kapsters zaten en toen ben ik op dit idee gekomen. Tot mijn grote verbazing zagen alle acht mama's het zitten om mijn team een onvergetelijke dag te bezorgen."

"Zij zetten zich het hele jaar door in voor onze kinderen, dus ik vond dit geen moeite om eens iets terug te doen", zegt Annelies Carrette, mama van Simon. Tijdens de schoonheidsbehandeling stond de ouderraad in voor de opvang van de kindjes.

Mama Annelies en juf Aurelien.
Anthony Statius Mama Annelies en juf Aurelien.
De leerkrachten kregen een gratis knipbeurt.
Anthony Statius De leerkrachten kregen een gratis knipbeurt.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.