Inbrekersbende krijgt tot 18 maanden cel: "Niet aan hun proefstuk toe"

Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.
Een vierkoppige inbrekersbende is vrijdagochtend veroordeeld voor diefstallen met braak op het bedrijventerrein in Nevele. De mannen braken binnen in minstens twee bedrijven en moeten tot achttien maanden naar de gevangenis.

De dieven gingen in de bedrijven op zoek naar oude metalen die ze op de zwarte markt konden verkopen. “Het is duidelijk dat ze geen respect hebben voor de eigendom van anderen en zich enkel laten leiden door financieel geldgewin”, las de rechter voor uit het vonnis.

Twee van de inbrekers zijn niet aan hun proefstuk toe, aldus de rechter. Kopstuk R.C. werd in januari veroordeeld voor een dronken aanrijding met vluchtmisdrijf en in juli voor een poging diefstal en bendevorming. Hij werd onder elektronisch toezicht geplaatst, maar liet zich daardoor niet tegenhouden om een maand later de inbraken te plegen in Nevele. Hij kreeg een effectieve celstraf van 18 maanden opgelegd.

Wettelijke herhaling

Een andere beklaagde kreeg eerder een veroordeling tot een jaar cel met uitstel nadat hij deel uitmaakte van een criminele vereniging en zich schuldig maakte aan heling. Hij verkeert volgens de rechtbank in wettelijke herhaling. De straf met uitstel wordt nu effectief. Ook hij moet 18 maanden naar de gevangenis.

De twee laatste bendeleden kregen nog een kans. De rechter legde hen een celstraf van een jaar met uitstel op. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.