Eurorock Festival na twaalf jaar terug

De opbouw van Eurorock is volop aan de gang. De grote tent zal worden verwarmd met infraroodpanelen.
Foto Dalemans De opbouw van Eurorock is volop aan de gang. De grote tent zal worden verwarmd met infraroodpanelen.
Op het festivalterrein Hennemeeuwis in Neerpelt vindt van donderdag 14 tot 16 mei het Eurorock Fest plaats. De organisatoren verwachten een kleine 20.000 bezoekers uit 17 verschillende landen. Zij kunnen, indien het slecht weer is, zelfs feesten in verwarmde tenten.

Eurorock werd twaalf jaar geleden voor het laatst georganiseerd. Organisator Rudi Donckers (Donckers Koffie) besloot dan ook dat het dringend tijd was het festival nieuw leven in te blazen. Stahlzeit, de coverband van Rammstein, opent het festival donderdag met een grootse show met vuurwerk. "Het echte festival begint pas vrijdag", vertelt Donckers. Hij verwacht een kleine 20.000 bezoekers. Met groepen zoals Vive la Fête, Suicide Commando, Tanzwut, The Neon Judgment en Front 242 is Eurorock een buitenbeentje in de Belgische festivalwereld. "We zijn een nichefestival", legt de organisator uit. "In de Benelux heb je immers geen festivals die zich richten op gothic."


Het festival trekt dan ook mensen vanuit de hele wereld aan. "We verkochten tickets aan 17 nationaliteiten. Zo verwachten we mensen uit Brazilië, Mexico en Canada", aldus Donckers. "De grote meerderheid komt echter wel uit België en Nederland." Naast een festivalmarkt van meer dan 100 meter en een de verkiezing van Miss Alternative zal de grote tent ook volledig verwarmd worden. "Want 's avonds durft het flink af te koelen." Eurorock kreeg daarvoor de hulp van Apic Belgium, dat zo'n 30 infraroodpanelen installeerde. Kostprijs: 22.500 euro. "Op deze manier steunen we de muziekfestivals", besluit Philip Lievens van Apic. (JBN)