Einde aan werken op Neerpelts grondgebied

Brede fietspaden aan de Hamonterweg.
RV Brede fietspaden aan de Hamonterweg.
Vanaf vrijdag 5 oktober is de Hamonterweg tussen de spoorwegovergang en de Geuskens opnieuw open voor het verkeer. Hiermee komt een einde aan de werken op Neerpelts grondgebied.

De afgelopen maanden werden de Hamonterweg/Bosstraat (N71) en de Thomas Watsonlaan (N748) in Neerpelt en Hamont-Achel uitgerust met vrijliggende fietspaden en een nieuw wegdek. Deze werken maakten deel uit van een langlopende samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “Alles begon in 2001, toen de rotonde in Sint-Huibrechts-Lille werd aangelegd. Vervolgens kwamen er, mede dankzij de bewonersgroep Veilig Verkeer Peerderbaan (VVP), in verschillende fases veilige fietspaden op de Peerderbaan van Sint-Huibrechts-Lille tot de grens met Kleine Brogel, in de Venderstraat en in de Lillerheidestraat”, zegt burgemeester Raf Drieskens (CD&V). “Op deze plaatsen beschikt de fietser nu over veilige, comfortabele en brede fietspaden. De bewoners van deze straten beschikken dan weer over een nieuw wegdek voor hun deur en hebben een gescheiden riolering, waarmee ze bijdragen aan het milieu.”

De werken op de Bosstraat richting Hamont gaan ondertussen verder. “De gemeente Neerpelt blijft er bij het AWV op aandringen om ook dit deel te voorzien van vrijliggende fietspaden", zegt schepen van Mobiliteit Liesbeth Fransen (CD&V). Ook op de lokale verbindingswegen staat de aanleg op de planning. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.