"Blijven trappen en niet stoppen"

HILDE BEKLIMT STELVIO SAMEN MET 'DE SAPPIGE TRAPPERS'

Hilde Van den Dries tussen Raf Van Helden (links) en Richard Van Renterghem.
Foto BVDH Hilde Van den Dries tussen Raf Van Helden (links) en Richard Van Renterghem.
Hilde Van den Dries (42) heeft dit weekend samen met De Sappige Trappers de Stelvio beklommen. Ze had zichzelf dat doel voorgenomen als ze zou genezen van de hersentumor die in 2011 bij haar werd vastgesteld. "Zonder voorbereiding begon ik aan dit monster en het was best zwaar."

In 2011 werd bij Hilde Van den Dries een hersentumor vastgesteld. Even daarvoor was ze met de fiets nog de Stelvio opgeklauterd. Ze nam zich toen voor hetzelfde te doen eens ze de vreselijke ziekte had overwonnen. Afgelopen weekend maakte ze gebruik van de passage van De Sappige Trappers om die uitdaging aan te gaan. "Enkele jaren geleden hebben we haar leren kennen in het hotel waar we toen logeerden", klinkt het bij het zestal dat in twee weken van Sint-Huibrechts-Lille naar Rome wil fietsen. "Hilde heeft een wijngaard in Zuid-Tirol, de hoogste wijngaard van Europa. Het weerzien was hartelijk en we zijn samen naar het huis van haar ouders gereden, waar de wijn op vaten aan het rijpen is. Daarna zijn we naar de Stelvio getrokken", vertellen de mannen, die ondertussen halverwege hun tocht zijn.

Zonder voorbereiding

De Stelvio in de Italiaanse Alpen is erg bekend bij wielertoeristen en telt 48 haarspeldbochten. Met 2.757 is het een van de hoogste verharde bergpassen in de Alpen. Ook de Ronde van Italië passeert er vaak. Opvallend was dat Hilde aan het avontuur is begonnen met dezelfde fiets als de vorige keer, maar sindsdien had ze er niet meer op gezeten. Het werd dan ook een helse onderneming, want waar het beneden nog dertig graden was, bleek het hogerop te onweren. Na vier uur en vijftien minuten kwam Hilde toch uitgeput boven. Helemaal alleen, want de mannen waren al weer naar beneden door het onweer. "Zonder voorbereiding ben ik aan dit monster begonnen en ik moet toegeven dat het best zwaar was", puft de vrouw uit het Antwerpse. "Maar ik moet Richard bedanken omdat hij mij met zijn enthousiasme zo ver heeft kunnen krijgen. De Sappige Trappers bijhouden bleek al helemaal onmogelijk, maar dat speelt geen rol. Blijven trappen en niet stoppen was het enige wat ik kon doen", gaat Hilde verder.

Goede doel

Dit weekend staat de finish van De Sappige Trappers gepland. Momenteel bevinden ze zich in Ferrara, een dorpje in Emilia-Romagna. De renners zamelen met hun tocht geld in voor Assjette, een vzw die normaalbegaafde mensen met autisme begeleidt en hen tewerkstellingskansen biedt. Wie hen wil steunen, kan een sms'je sturen met de tekst 'rome' naar 4999. Dat kost twee euro, die naar het goede doel gaat. Grotere bedragen kun je storten op rekeningnummer BE93 7333 7333 7367. De sponsorcampagne heeft momenteel al 17.000 euro opgebracht, maar de bende mikt op minstens 25.000 euro.