Vrije Basisschool veilt eigen kunstwerkjes

De Vrije Basisschool in Nazareth wordt omgetoverd tot een kunstenaarsatelier. De school start met het project 'Kunstige kleuren'. Op 12 en 13 mei worden alle creaties van de leerlingen op school, bij lokale handelaars en in de schoolomgeving tentoongesteld. De werken worden ook geveild.


De Vrije Basisschool van Nazareth start deze week samen met 'Start with Art' en Canon Cultuurcel met het kunstproject Kunstige Kleuren.


"In dit kunstproject staan vijf verschillende kunststromingen in de schijnwerpers: popart, Japanse kunst, vaders van de moderne kunst, kubisme en Da Vinci", zegt directeur Patrick Neyt. "Tijdens deze projectdagen bezoeken we het museum Dhondt-Dhaenens in Deurle en we fietsen ook langsheen 'een Nazarethse kunstroute'. Er komen ook enkele kunstenaars naar de school om creatieve workshops te geven."


"De kers op de taart is de tentoonstelling op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei. Dan worden alle individuele creaties van de leerlingen gepresenteerd en dit zowel op de school zelf als bij de lokale handelaars en in openbare gebouwen in de nabije schoolomgeving. Op zaterdag 13 mei om 18.30 uur gaat zelfs een aantal groepswerken onder de veilinghamer." (ASD)