Vijfhonderd leerlingen crossen door dorpskern

Ook de kleuters mochten meelopen in het dorp.
Foto Anthony Statius Ook de kleuters mochten meelopen in het dorp.
De eerste urban trail door Eke-dorp zette heel wat inwoners aan het lopen. "Zo'n vijfhonderd leerlingen en een kleine driehonderd ouders schreven zich in, veel meer dan op de scholencross van vorig jaar", zegt Annemie Eechaute van Beweeg- en sportplatform Nazareth.

Voor de dertigste verjaardag van de Scholencross werd de klassieke loopwedstrijd op het grasplein Sterrenbos vervangen door een toffe urban trail in de dorpskern van Eke.


De inwoners wisten deze verandering wel te smaken, want in totaal startten 24 groepjes leerlingen, samen goed voor vijfhonderd kinderen en vergezeld door een driehonderdtal ouders. Voor de eerste keer mochten ook de kleuters meedoen. Het loopparcours gidste de deelnemers over straten en door culturele gebouwen zoals cc De Brouwerij, CC Nova, de Sint-Amanduskerk en rusthuis De Lichtervelde.

Populair

"Urbain trails zijn tegenwoordig zeer populair en we wilden dat zelf eens proberen. Winnen is hier niet belangrijk, dit evenement is er voor de gezelligheid", zegt Annemie Eechaute van Beweeg- en sportplatform Nazareth. (ASD)