Verkiezingsbord N-VA in twee stukken gezaagd

Het verkiezingsbord werd vakkundig doormidden gezaagd.
Anthony Statius Het verkiezingsbord werd vakkundig doormidden gezaagd.

Een verkiezingsbord van N-VA Nazareth in de Roombaardstraat werd door een onbekende dader in twee stukken gezaagd. "Het moet vorige week zaterdag op klaarlichte dag gebeurd zijn, maar in de buurt heeft niemand iets gezien", zegt gemeenteraadslid Frank Dhaenens.

Vorige week zaterdag verschoten de leden van N-VA Nazareth toen ze door de Roombaardstraat richting Eke passeerden. Het verkiezingsbord van kandidaat Nele Le Roy werd vakkundig doormidden gezaagd en ook de palen waarop het bord rust werden doorgezaagd.

"Het moet tussen 16.30 en 18 uur gebeurd zijn, want ik was daar die dag nog gepasseerd", zegt Frank Dhaenens. "Er is daar nergens elektriciteit dus de dader moet een cirkelzaag op batterijen gebruikt hebben. Je zou denken dat er toch iemand iets gezien moet hebben, zo op klaarlichte dag, maar na rondvraag in de buurt zijn we niets wijzer geworden. Het is een spijtige zaak, want het bord stond er nog maar 24 uur. We hebben ondertussen zo'n 100 meter verder op de hoek van de Roombaardstraat en de Oudenaardseheerweg een nieuw bord gezet."

"We gaan geen klacht indienen bij de politie omdat het om een eenmalig feit gaat. Zes jaar geleden werden enkele verkiezingsborden beklad en enkele steunpalen werden toen ook doorgezaagd", zegt Dhaenens.

"Hopelijk blijft de rest van de campagne proper", zegt lijsttrekker Carla Verstraete. "Als N-VA Nazareth willen we een campagne vanuit onze eigen sterktes en op die manier een mooi resultaat neerzetten. Het kan anders volgens ons."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.