Verkiezingsbord N-VA doormidden gezaagd

Het verkiezingsbord in twee delen.
Foto Anthony Statius Het verkiezingsbord in twee delen.

Het verkiezingsbord van N-VA Nazareth in de Roombaardstraat is in twee stukken gezaagd. "Het moet vorige zaterdag op klaarlichte dag gebeurd zijn, maar niemand heeft iets gezien", zegt gemeenteraadslid Frank Dhaenens. Het verkiezingsbord van kandidaat Nele Le Roy werd vakkundig doormidden gezaagd en ook de palen waarop het bord rust werden doorgezaagd.


"Het moet tussen 16.30 en 18 uur gebeurd zijn, want ik was daar die dag nog gepasseerd", zegt Frank Dhaenens. "Er is daar nergens elektriciteit dus de dader moet een zaag op batterijen gebruikt hebben. Je zou denken dat er toch iemand iets gezien moet hebben, zo op klaarlichte dag, maar na rondvraag in de buurt zijn we niets wijzer geworden. Spijtig, want het bord stond er nog maar 24 uur. We hebben ondertussen zo'n 100 meter verder, op de hoek van de Roombaardstraat en de Oudenaardseheerweg, een nieuw bord gezet."


"We dienen geen klacht in bij de politie omdat het om een eenmalig feit gaat. Zes jaar geleden werden enkele verkiezingsborden beklad en steunpalen werden toen ook doorgezaagd", zegt Dhaenens.


"Hopelijk blijft de rest van de campagne proper", zegt lijsttrekker Carla Verstraete. "Als N-VA Nazareth willen we een campagne vanuit onze eigen sterktes en op die manier een mooi resultaat neerzetten. Het kan anders volgens ons." (ASD)