Tractorbestuurder (19) vijf weken na ongeval bezweken aan verwondingen

De jonge bestuurder kwam onder het zware landbouwvoertuig terecht.
Lieven Samyn De jonge bestuurder kwam onder het zware landbouwvoertuig terecht.
De 19-jarige bestuurder van een tractor uit Nazareth die vijf weken geleden ernstig gewond raakte toen het landbouwvoertuig kantelde, is maandag aan zijn verwondingen overleden.

Maarten V., een zoon van landbouwers, reed vaak met de tractor. Op 23 september reed hij ’s avonds laat met het landbouwvoertuig en een lege laadkar van Tielt richting Deinze. Rond 23 uur liep het fout op de Deinsesteenweg in Aarsele. Hij raakte plots rechts van de weg af en rukte aan het stuur. Daardoor kwam hij aan de andere kant van de weg ook in de grasberm terecht. Zijn wagen begon te slingeren en de tractor kantelde.

De chauffeur werd uit de cabine gekatapulteerd en kwam onder het landbouwvoertuig terecht. De brandweer bevrijdde hem en een mugteam diende de eerste zorgen toe. Nadat hij in het ziekenhuis werd opgenomen, zag het er eerst naar uit dat hij het zou halen, maar het ging toch weer de verkeerde kant op. Maandagochtend liet hij het leven.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ellen Sanders

    Ongelooflijk wreed! Veel sterkte aan de nabestaanden!

  • Johan Vervaeck

    Het is al zo moeilijk in de landbouw en dan nog dit erbovenop. ' Boeren op een Kruispunt' is er voor u. Zoek tijdig hulp. Sterkte!