Tankwagen geblust op E17: Geen ontploffingsgevaar

De tankwagen moest weggetakeld worden.
Wouter Spillebeen De tankwagen moest weggetakeld worden.
Ter hoogte van het parkeerterrein in Nazareth op de E17 richting Kortrijk moest een tankwagen die additieven voor diesel vervoerde deze morgen geblust worden. Er was geen ontploffingsgevaar. De vrachtwagen moest weggetakeld worden.

Volgens de eerste vaststellingen begon een wiel van de vrachtwagen door te slippen, waardoor de band klapte en de achteras snel oververhit raakte. Daardoor ontstond een kleine brand. De chauffeur schoot snel in actie en zette zijn tankwagen aan de kant ter hoogte van de oprit na het parkeerterrein in Nazareth. Hij begon meteen zelf te blussen. Ook de brandweer werd ter plaatse geroepen om de as af te koelen. De brand was dan al geblust.

Er was geen sprake van ontploffingsgevaar. De vrachtwagenchauffeur vervoerde volgens de brandweer een tank met additieven voor diesel die niet brandbaar zijn. De tankwagen kon niet meer verder rijden en moest getakeld worden. Tijdens de takeling werd de rechterrijstrook van de E17 afgezet.

De oprit aan het parkeerterrein werd afgesloten.
Wouter Spillebeen De oprit aan het parkeerterrein werd afgesloten.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.