Tafelen met een Hart schenkt opbrengst aan kwetsbare jongeren

Tafelen met een Hart.
rv Tafelen met een Hart.
Pedagogisch Centrum Wagenschot en VZW Stappen lanceren vanaf vrijdag 14 februari de actie Tafelen met een Hart. Wie in bepaalde horecazaken gaat eten, steunt hiermee maatschappelijk kwetsbare jongeren. 

Al ruim 20 jaar maakt de actie Tafelen met een Hart in samenwerking met vele tientallen Vlaamse horecazaken projecten mogelijk die kaderen in de ondersteuning van de opvoeding van maatschappelijk kwetsbare jongeren. De twee initiatiefnemers achter Tafelen met een Hart zijn Pedagogisch Centrum Wagenschot en VZW Stappen.

PC Wagenschot biedt onderwijs, opvoeding en een thuis, aan jongeren met ernstige problemen ten gevolge van emotionele en gedragsstoornissen, een verstandelijke beperking, kansarmoede of maatschappelijke achterstand. VZW Stappen is een begeleidingstehuis in Sint-Amandsberg voor meisjes tussen tussen 14 en 18 jaar, geplaatst door de jeugdrechter of via jeugdhulpregie. Wie deelneemt aan de actie Tafelen met een Hart steunt hiermee deze organisaties.

“In 2018 hebben we samen met 38 restaurants en zes sponsors een eindbedrag van ruim 18.000 euro ingezameld”, zegt Debbie Verlinden van het PC Wagenschot. “Mede dankzij deze mooie som kunnen we onze jongeren verder begeleiden naar een positievere toekomst. Vorig jaar ging ‘Tafelen met een Hart’ niet door en namen we uitvoerig de tijd om te brainstormen. Nu kunnen we met trots zeggen dat we op valentijn starten met een gloednieuw, trendy en catchy concept dat tot 31 maart zal duren.”

Wie zelf wil tafelen met een hart, kan op de website www.tafelenmeteenhart.be ontdekken welke restaurants deelnemen aan de actie.