Rotonde Weefstraat tijdelijk onbereikbaar

De werken in de Weefstraat in Nazareth gaan een nieuwe fase in. Aannemer Besix begint op maandag 31 juli met het stuk vanaf de Bosstraat tot en met de rotonde.

De Pinte


Alle aanpalende straten van de rotonde worden voor een kort stukje mee opgebroken en de rotonde zal tijdelijk niet bereikbaar zijn.


De aanleg van de riolering is reeds gerealiseerd tot voorbij het kruispunt Weefstraat-Bosstraat. Aannemer Besix begint op maandag 31 juli met het stuk vanaf de Bosstraat tot en met de rotonde. In het midden onder de weg worden nieuwe rioleringsbuizen gelegd en er komt een pompstation ter hoogte van de rotonde. Synductis zal vanaf 19 september nieuwe nutsleidingen aanleggen in de Weefstraat, tussen de Begoniastraat en de Bosstraat. Deze werken zullen vermoedelijk tot eind oktober duren. Daarna wordt de rijweg aangelegd in beton. Er worden een aantal nieuwe omleidingen voor zien.


Zo is er geen doorgang op de rotonde Zwartegat en het verkeer wordt omgeleid via de Bommelstraat, Kortrijkseheerweg en Klapstraat. Er is ook geen doorgang van de N60 naar de Weefstraat en ook niet naar de Begoniastraat. Omgekeerd mag je wel vanuit de Weefstraat en de Begoniastraat de N60 oprijden.


Het verkeer van de N60 kan De Pinte enkel bereiken via de verkeerslichten aan de Polderdreef. Omdat de Deurlestraat te smal is om tweerichtingsverkeer toe te laten, wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd richting Nazareth.


Voor vragen over de werken kan je terecht bij Sharon Audoor op het nummer 09/382.82.74 of Arnout Laureys op het nummer 09/280.80.26. (ASD)