Politici klinken op alcoholvrije maand

Schepen Trees Van Hove uit Deinze neemt samen met negen collega's-politici deel aan Tournée Minérale. Daarbij zweren ze een maand lang alcohol af en roepen inwoners op hetzelfde te doen.

Samen met tienduizenden Vlamingen kiezen tien politici uit Deinze en acht naburige gemeenten in februari resoluut voor alcoholvrije drankjes. Om elkaar te steunen spraken ze samen af in Cocktailbar Tipic op de Markt in Deinze. De tien politici zijn Rita Vande Moortele (Kruishoutem), Isabelle Van den Dorpe (Wortegem-Petegem), Viviane De Preester (Nazareth), Trees Van Hove (Deinze), Linda Van den Abeele (Kluisbergen), Tanja Eeckhout & Dirk Martens (Gavere), Kristof Vanden Berghe (Sint-Martens-Latem), Stefaan Vercamer (Oudenaarde) en Gerrit Depaepe (Zingem).

"Belgen zijn Bourgondiërs. We genieten graag van lekker eten en daar hoort voor velen ook een glaasje bij", zegt schepen van Welzijn Trees Van Hove (CD&V). "Waar we niet meer bij stilstaan is dat er ook wat risico's verbonden zijn aan dagelijks alcohol drinken. Er zijn genoeg redenen om alcohol een maand lang aan de kant te zetten: je lichaam krijgt zo de tijd om te recupereren, je slaapt beter en je voelt je fitter, zowel fysiek als mentaal. We hebben als schepenen een voorbeeldfunctie en moedigen verenigingen, adviesraden en organisaties aan om hun alcoholvrij aanbod te verruimen."

Info via Facebookpagina 'Meer van Zonder' en www.tournee minerale.be. (ASD)

De politici van negen gemeenten kwamen samen voor een alchoholvrij drankje in Cocktailbar Tipic op de Markt van Deinze.
Anthony Statius De politici van negen gemeenten kwamen samen voor een alchoholvrij drankje in Cocktailbar Tipic op de Markt van Deinze.