Nazareth lanceert grote bevolkingsbevraging ‘Zegget ne keer’: Alle inwoners ouder dan 16 jaar krijgen vanaf 8 mei enquête in de bus

De campagne van de bevolkingsbevraging Zegget ne keer werd gelanceerd op woensdag 24 april.
Anthony Statius De campagne van de bevolkingsbevraging Zegget ne keer werd gelanceerd op woensdag 24 april.
9.856. Zoveel inwoners van Nazareth en Eke mogen hun zeg doen over het lokaal beleid en de toekomst van hun gemeente. De enquête ‘Zegget ne keer’ belandt vanaf woensdag 8 mei in de brievenbus en iedereen ouder dan zestien jaar kan deze tot en met 9 juni invullen. “We hopen op zo'n groot mogelijke respons, want de resultaten zullen deze legislatuur de beleidsthema’s mee bepalen”, zegt burgemeester Danny Claeys (CD&V).

Zegget ne keer. Met deze slogan en vijf campagnebeelden, waarop allemaal inwoners te zien zijn, werd in Nazareth de aangekondigde bevolkingsbevraging op woensdag 24 april gelanceerd. Inzake grootschalige participatieacties is de gemeente niet aan haar proefstuk toe, want zes jaar geleden organiseerde men onder de titel ‘Nazareth aan zet’ al een inspraakronde door middel van gespreksavonden.

“Deze keer bezorgen we alle inwoners vanaf 16 jaar een enquête, zo krijgt iedereen de kans om zijn of haar mening te geven”, zegt burgemeester Danny Claeys. “In totaal krijgen 9.856 inwoners een unieke code zodat iedereen maar een keer kan deelnemen. Voor de kinderen en jongeren tussen 6 en 16 jaar organiseert de jeugdraad andere inspraakinitiatieven. Theoretisch gezien hebben we aan 400 deelnemers genoeg om een representatief resultaat te krijgen, maar we hopen toch dat er veel meer inwoners de vragenlijst zullen invullen. Het doel is om op basis van de input van de inwoners de prioriteiten voor de komende zes jaar te bepalen.”

“De vragenlijst bestaat uit vijf rubrieken met zowel gesloten als open vragen en deze kunnen zowel schriftelijk als online ingevuld worden. De vragenlijsten die schriftelijk werden ingevuld, kunnen in een van de inzamelboxen gedeponeerd worden. Voor de 1.900 ondernemers werd er een aparte vragenlijst opgesteld. Ondernemers die in Nazareth wonen, kunnen dus twee verschillende enquêtes invullen. Ook bij de samenstelling van de vragen werden inwoners, ondernemers, vertegenwoordigers van adviesraden en een groep personeelsleden van het lokaal bestuur betrokken.”

De antwoorden moeten binnen zijn tegen zondag 9 juni. In september 2019 worden de resultaten voorgesteld en daarna organiseert de gemeente ‘Zegget met maten’-dialoogsessies om de belangrijkste resultaten verder uit te diepen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.