Nazareners zamelen meeste batterijen in: scholen winnen picknickbanken

Enkele fiere kindjes van VBS Eke bij hun picknickbank.
Anthony Statius Enkele fiere kindjes van VBS Eke bij hun picknickbank.
De inwoners van de gemeente Nazareth hebben in juni vorig jaar 625 kilogram batterijen ingezameld. Hiermee behaalden ze de beste score van alle 34 Oost-Vlaamse gemeenten die deelnamen aan de wedstrijd van Bebat en als beloning kregen alle scholen een picknickbank uit gerecycleerd materiaal cadeau. 

Nazareth heeft de eerste picknickbankenactie van Bebat, de vzw die inzet op de inzameling en sortering van gebruikte batterijen, gewonnen. De vijf picknickbanken werden verdeeld onder alle scholen van Nazareth en Eke en maandag werden deze ingehuldigd in VBS Eke, de school die het meeste batterijen wist te verzamelen. 

“Onze gemeente heeft met 54,29 gram per inwoner het grootste gewicht aan batterijen ingezameld, goed voor 625 kilogram in totaal”, zegt schepen van milieu en duurzaamheid Peter Versnaeyen (sp.a). “De inwoners van Nazareth worden nu beloond voor hun inspanningen met een set picknickbanken, uitsluitend vervaardigd uit gerecycleerde materialen afkomstig uit de voedings- en verpakkingsindustrie.”

Nele Peeters, marketingverantwoordelijke van Bebat vzw, blikt enthousiast terug op de eerste picknickbankenactie: “We bedanken alle deelnemers voor hun inzet. We hopen dat deze wedstrijd aan vele mensen getoond heeft hoe makkelijk het wel is om je gebruikte batterijen binnen te brengen bij een inzamelpunt.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.