Maand rijverbod voor Club Brugge-voetballer Dennis na verkeersongeval

Archiefbeeld. Emmanuel Dennis van Club Brugge mocht zijn gevaarlijke rijgedrag uitleggen aan de Gentse politierechter.
BELGA Archiefbeeld. Emmanuel Dennis van Club Brugge mocht zijn gevaarlijke rijgedrag uitleggen aan de Gentse politierechter.
Club Brugge-spits Emmanuel Dennis heeft van de politierechter in Gent een rijverbod van een maand en een geldboete van 2.040 euro gekregen. De voetballer sneed in november 2017 een auto de pas af op de E17 in Nazareth en belandde tegen de vangrails.

“Dennis was op het moment van de feiten op de baan met ploeggenoot Wesley Moraes. De mannen waren op de terugweg van de luchthaven in Zaventem, waar ze een vrouw hadden opgehaald”, stelt Walter Van Steenbrugge, advocaat van de jonge voetballer. “Ter hoogte van Gent namen ze de verkeerde afslag, waardoor ze op de E17 richting Kortrijk waren beland in plaats van de E40 richting Brugge.”

De voetballer sneed met zijn Mercedes een wagen de pas af bij het verlaten van de E17 aan de afrit Deinze. Hij raakte een andere wagen en belandde daarna met zijn voertuig in de vangrails. Het parket vorderde een geldboete van 1.600 euro voor vluchtmisdrijf en nog eens 1.600 euro voor het niet bezitten van een rijbewijs, maar beiden werden door de verdediging betwist.

Geen vluchtmisdrijf

“Hij had geen belkrediet en wou zijn teammanager inlichten. Daarom is hij naar het dichtstbijzijnde tankstation gestapt”, stipt advocaat Walter Van Steenbrugge aan. “Zijn passagiers zijn allebei ter plaatse gebleven, en hij is daarna ook gewoon teruggekeerd om verklaringen af te leggen bij de politie. Zijn Nigeriaans rijbewijs was dan weer niet geldig in België, maar dat wist hij niet op het moment van de feiten. Als u hem hier toch voor straft, vragen wij de spreekwoordelijke ‘gele kaart’ van uitstel.”

De politierechter volgde het relaas van de verdediging en herkwalificeerde de feiten van ‘vluchtmisdrijf’ naar ‘niet ter plaatse blijven’, omdat de politie wél de nodige vaststellingen kon doen. Hij werd wel veroordeeld voor het niet bezitten van een geldig rijbewijs en voor het verkeersongeval. De rechter legde hem woensdag voor alles samen een rijverbod van een maand en een geldboete van 2.040 euro op, waarvan 1.560 euro met uitstel.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • David De Geyter

  Die gasten weten nooit niets als het hun best uitkomt! Ook zijn werkgever gaat serieus in de fout met hem een auto te geven!

 • Gerard Braeckmans

  Het verhaal niet gelezen Natacha?

 • Erwin Vandriessche

  Hij wist niet dat zijn rijbewijs hier niet geldig was en had geen belkrediet? om een noodnummer (100; 112; 101) te draaien, heb je geen belkrediet nodig! En dat van zijn rijbewijs dat niet geldig is, moest hij geweten hebben. Die gasten krijgen hier van de club een begeleider die hun op weg helpt met de levensomstandigheden hier. Dus die rechter zou zich beter eerst goed informeren, alleer dingen niet te bestraffen.

 • fre cordier

  Het is weer om te lachen. Zogezegd niet weten dat zijn rijbewijs niet geldig is, vluchtmisdrijf want geen beltegoed meer (verdient die jongen dan niets als voetballer?) en Van Steenbrugge als advocaat. En dat mag allemaal. Voetballers, tussen haakjes grootste belastingsfraudeurs die er bestaan, weet je wel.

 • Natacha Verpoort

  sedert wanneer moet je nu al een geldboete betalen bij een ongeval? blijkbaar is tegenwoordig alles wat met een auto te maken goed voor extra geld voor vaderke staat! een schande!