Landbouwers gezocht om Langedreef-hoeve nieuw leven in te blazen

Huis met stallingen en grond staat te koop voor 800.000 euro

De hoeve in Nazareth.
VLM De hoeve in Nazareth.
De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) verkoopt de hoeve met bijbehorende grond aan de Langedreef in Nazareth. “We zoeken landbouwers met een innovatief en duurzaam voorstel. Kandidaat-kopers kunnen nog tot 1 februari een voorstel indienen”, zegt VLM-woordvoerder Els Seghers.

De hoeve in de Langedreef 3 in Nazareth staat in de aanbieding. De hofplaats bestaat uit een woonhuis met stallingen, bijgebouwen, bergplaats, bakhuis en een schuur. De site met bijhorende grond heeft een totale oppervlakte van 4,5 hectare. 

“De hoeve ligt in agrarisch gebied en biedt kansen voor een nieuwe invulling”, zegt Els Seghers van de Vlaamse Landmaatschappij, die eigenaar is van het domein. “De site grenst aan de groene omgeving van de Hospicebossen met een goede ontsluiting naar de autosnelweg E17 en situeert zich vlak bij de woonkern van de gemeente De Pinte. De totale kostprijs voor alle grond bedraagt 800.000 euro, maar het is ook mogelijk om minder grond bij de hoeve aan te kopen, dat hang af van het ingediende voorstel.”

“De belangrijkste voorwaarde is dat de landbouwfunctie van de hoeve behouden blijven”, vervolgt Seghers. “De verkoop gebeurt ook enkel indien de voorgestelde activiteiten van de nieuwe eigenaar de ruimtelijke draagkracht niet overschrijden, ze een positieve bijdrage leveren aan de omgevingskwaliteit en mits een minimale aankoopprijs. Kandidaat-kopers kunnen een projectvoorstel indienen. Om iedereen de kans te geven de site aan te kopen, organiseert de VLM een open oproep die loopt tot en met 1 februari 2019.”

VLM organiseert enkele kijkdagen en bezoek is na afspraak mogelijk op woensdag 3 oktober van 9.30 tot 16 uur, op vrijdag 12 oktober van 9.30 tot 13 uur, op woensdag 17 oktober van 9.30 tot 16 uur, op zondagmiddag 11 november van 13 tot 16 uur en op dinsdag 20 november van 9.30 tot 16 uur. Wie de site wenst te bekijken, kan hiervoor een afspraak maken met Ludo Naessens (09/244.86.11 of ludo.naessens@vlm.be) of Eva De Craemer (050/45.91.26 of eva.decraemer@vlm.be).

Meer info over de site, de oproep, de verkoopsvoorwaarden, de selectieprocedure en de kijkdagen is te vinden op de website van de Vlaamse Landmaatschappij: www.vlm.be, zoeken op “Langedreef”.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.