Kunstwerk Etienne Desmet siert as Nazareth-Eke

De leden van de vzw Kunst in Nazareth met Etienne Desmet bij het kunstwerk Energy.
Anthony Statius De leden van de vzw Kunst in Nazareth met Etienne Desmet bij het kunstwerk Energy.

De vzw Kunst in Nazareth heeft opnieuw een kunstwerk overhandigd aan de gemeente. Het werk Energy van de Gentse kunstenaar Etienne Desmet werd op zondag 28 oktober ingehuldigd op het pleintje aan de Muitstraat- Roombaardstraat langs de verbindingsas tussen Nazareth en Eke.

Met Energy van Etienne Desmet heeft de vzw Kunst in Nazareth voor de vierde keer een kunstwerk aangekocht om het straatbeeld van Nazareth op te waarderen. Na werken van Guy Timmerman, Dirk De Keyzer en Herman Van Nazareth werd nu gekozen voor een werk van Etienne Desmet. 

“Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Energy een plaats zou krijgen op de rotonde aan restaurant Bonaparte, maar dit was helaas niet mogelijk”, zegt voorzitter Geert De Geytere. “Het kunstwerk staat nu op het pleintje langs de verbindingsas Nazareth-Eke ter hoogte van de Okay. In de woorden van schrijver Walter Ertvelt is de essentie van het werk van Etienne Desmet “de innerlijke coherentie tussen ‘energie’ en ‘gratie’. De vormelijke en inhoudelijke samenhang tovert ‘beelden’ die verhalen vertellen over verlangen en lust, vertedering en schroom. Onze vzw bestaat nu tien jaar en het is ons doel met deze kunstwerken een bepaald imago te geven aan onze gemeente. Voor het volgende werk zijn we op zoek naar een geschikte locatie in Eke.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.