Gemeentebestuur plant grote burgerbevraging bij 10.000 inwoners

De gemeenteraad van Nazareth.
Anthony Statius De gemeenteraad van Nazareth.
Burgemeester Danny Claeys (CD&V) wil een grote enquête organiseren voor alle inwoners van Nazareth. “De vragenlijst zal eind mei in alle brievenbussen belanden en de resultaten worden voor het bouwverlof bekendgemaakt”, zegt Danny Claeys.

Burgemeester Danny Claeys wil snel werk maken van één van de speerpunten voor de komende legislatuur: een beleid van meer communicatie met en inspraak door de burger. In de beleidsverklaring werd al aangegeven dat het gemeentebestuur meer inspraak wil van zowel de gemeenteraadsleden als de inwoners. Op de laatste gemeenteraad werd een voorstel gelanceerd om een grote burgerbevraging te organiseren, waaraan zo’n 10.000 inwoners kunnen deelnemen.

“We willen iedereen een stem geven, niet alleen de mondige middengroepen”, zegt Danny Claeys. “Alle wijken en straten worden bevraagd, dus niet alleen de hardste roepers. We zullen een communicatiecampagne voeren zodat we zoveel mogelijk inwoners kunnen motiveren om deel te nemen. Alle inwoners van boven de zestien jaar zullen worden aangesproken. ”

“De timing? In april starten we de communicatiecampagne en de bevraging zal plaatsvinden in mei en juni. Daarna worden de resultaten verwerkt en nog voor het bouwverlof worden ze bekendgemaakt. In het najaar worden deze teruggekoppeld met de inwoners aan de hand van debattafels", besluit de burgemeester.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.