Foutje bij de dienst bevolking: leden van hetzelfde gezin opgeroepen voor verschillende stembureaus

In Nazareth kan het zijn dat leden van hetzelfde gezin in een ander bureau moeten gaan stemmen.
rv In Nazareth kan het zijn dat leden van hetzelfde gezin in een ander bureau moeten gaan stemmen.
Door een fout bij de dienst bevolking van de gemeente Nazareth moeten sommige leden van hetzelfde gezin op zondag 26 mei in een ander bureau stemmen. De namen werden gesorteerd op alfabet en niet per adres. Op sociale media uitten al heel wat inwoners hun ongenoegen. 

De meeste inwoners van Nazareth kregen deze week hun oproepingsbrief voor de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen van zondag 26 mei in de bus en sommigen moesten hun brief twee keer lezen, om het te kunnen geloven. Terwijl de vrouw des huizes pakweg verwacht wordt in cc De Brouwerij, kan het zijn dat zoon of dochter moeten gaan stemmen in de gemeenteschool.

De gemeente Nazareth bevestigt dit via een officiële mededeling. “Bekijk jouw eigen oproepingsbrief goed om te weten op welk adres je moet stemmen”, klinkt het. “Het is namelijk mogelijk dat leden van hetzelfde gezin in een verschillend stembureau verwacht worden. De lijsten van de kiezers zijn gesorteerd op alfabet in plaats van op adres. Een tiende van de kiezers kan daardoor niet op hetzelfde adres als zijn of haar gezin stemmen. Dit is een menselijke fout, waarvoor wij ons willen verontschuldigen.”

Wie nog geen oproepingsbrief voor de verkiezingen heeft gekregen, mag deze binnenkort verwachten. Wie op woensdagavond 15 mei nog geen brief gekregen heeft, die vraagt het best een duplicaat aan. Hiervoor dien je persoonlijk naar het loket burgerzaken in het gemeentehuis, met je identiteitskaart bij de hand.

Meer info via www.nazareth.be/federale-verkiezingen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.